puterea sinelui


Ea nu reprezintă un act egocentric, ci o iubire sănătoasă de sine. Adevărul este că egocentricii nu simt deloc această putere, de unde şi nevoia lor obsesivă de a-i controla pe cei din jur. Lipsa lor de putere îi menţine într-o stare perpetuă de teamă, căci supravieţuirea lor depinde de lumea exterioară. Nu există oameni mai lip­siţi de iubire decât cei care nu îşi pot gestiona puterea personală. Aceşti oameni îşi petrec întreaga viaţă încer­când să îşi obţină puterea de la ceilalţi. Această nevoie disperată îi conduce la cele mai variate tipuri de compor­tament manipulativ.

Puterea despre care vorbesc eu te eliberează, căci nu te mai face să depinzi de lumea exterioară. Ea nu repre­zintă capacitatea de a-i face pe ceilalţi să reacţioneze aşa cum doreşti tu, ci aceea de a face tu însuţi ceea ce doreşti să faci. Cine nu dispune de acest tip de putere nu dis­pune nici de pace interioară. El este foarte vulnerabil.

Experienţa m-a învăţat că femeile resping într-o măsură mai mare conceptul de putere decât bărbaţii, din motive evidente. Bărbaţii au fost condiţionaţi să creadă că puterea este ceva bun. Femeile au fost condiţionate să creadă că a fi puternic este nefeminin şi neatrăgător. Experienţa personală m-a învăţat însă că nimic nu este mai departe de adevăr.

O femeie sigură pe ea şi care îşi controlează perfect viaţa atrage ca un magnet. Ea emană o energie atât de pozitivă încât ceilalţi oameni îşi doresc să fie tot tim­pul în jurul ei. Ea nu devine însă cu adevărat autentică şi plină de iubire faţă de ceilalţi oameni decât atunci când îşi descoperă puterea interioară. Adevărul este că iubirea şi puterea merg mână în mână. Cine îşi des­coperă puterea personală se simte pregătit să îşi des­chidă inima. În absenţa puterii personale, iubirea sa este distorsionată.

Dr. Susan Jeffers

Sursa: Acceptă-ţi teama, dar nu te lăsa inhibat de ea – Editura ADEVAR DIVIN

Reclame

Un gând despre „puterea sinelui

  1. Cred ca tu faci parte din aceasta minoritate de femei puternice, altfel nu-mi explic atractia si pasiunea mea pentru articolele tale exprimate în cuvinte pline de sentimentele nobile ale iubirii.
    Sa fii iubita si fericita, cel putin cum si tu iubesti, draga Maria !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s